איך ניגשים למלאכת תכנון מטבח?
מה חשוב לדעת, איך לא לקבל סחרחורת בתכנון המטבח ולמה בעצם חשוב לתכנן מראש?!
אז איך מתחילים? בודקים:
- כיוונים – אור, שמש, וכיווני אוויר .
השאיפה היא להגיע למטבח מואר ונעים ופחות אפלולי ודרמטי. (במאמר על תאורה במטבח נסקור את הדרכים הנכונות לתכנון ) במטבח בו יש חלון לחזית מזרחית – נרוויח אור בוקר רך ונעים. במטבח בו החלון לכיוון מערב – השמש תחדור משעות הצהריים, תחמם את המטבח , אך בבית קרוב לים – ניתן להרוויח בריזה טובה ונוף… במטבח הפונה לצפון – נזדקק לתאורה טובה כמעט בכל שעות היום, ובמטבח שיש לו חלון דרומי –השמש שוטפת את המטבח בקיץ, ואף יכולה להזיק לארונות המטבח. במצב כזה חשוב לדאוג להצללה טובה (פרגולה/ סוכך או צלון). - מטבח פתוח או סגור? בדרך כלל מסודר ונקי או…שלא?
עד שנות ה 80 של המאה הקודמת בבתים רבים היה נהוג מטבח סגור שהוא ממש חדר בפני עצמו. באים אורחים והמטבח לא מספיק מתוקתק? אפשר לסגור את הדלת. מאז, רווחת הגישה של חלל אחד פתוח המאכלס את המטבח, פינת האוכל והסלון – חלל פתוח עד המרפסת. לכך יש יתרונות וחסרונות כמובן – אך השאלה המשמעותית היא – מה נכון לכם? מהם הרגלי הניקיון, הבישול, האירוח…. - איזה מוצרי חשמל אנחנו צריכים?
שוק מכשירי החשמל רווי חידושים ומשתנה בתדירות גבוהה. עשו "שיעורי בית" , ערכו רשימה "מה חשוב לי ביותר ב מקרר/ תנור/ מדיח" – הרשימה תעזור לכם בהמשך להמנע מטרנדים ולבחור מכשירי חשמל שמדויקים לכם. - רשימת מלאי מהמטבח הקיים.
כן, ממש ככה – מהסרוויס מהחתונה ועד כמה כוסות קפה, בודקים נפח וכמות – ורושמים. לתכנן מטבח יפה זה לא מאד קשה, לתכנן מטבח שיהיה גם יפה וגם מדויק לכם – קצת יותר מורכב, אבל לגמרי אפשרי. - מדפדפים ומסתובבים ב-
– Pinterest, houzz ובלוגים לעיצוב
– אולמות תצוגה, נגריות
– נעזרים באיש מקצוע – מתחום עיצוב פנים שמתמחה במטבחים.
זוכרים את הטיפים הבאים:
- כדאי לוותר על הפינה
- מגרות רחבות חוסכות במקום ובכסף – יש לבחור בפרזול מצוין , שמותאם למשקל הרלוונטי למגירה.
- השתדלו לשמור על חזית אחידה והימנעו מקפיצות בגובה
- שומרים על משטחי עבודה פנויים ורחבים.
- מוודאים שמתוכננות מספיק נקודות חשמל
עוד על טעויות נפוצות בעיצוב מטבח ואיך להימנע מהן ו…אי במטבח – הכרחי?