מעיין ממן – מעצבת פנים מעיין ממן – מעצבת פנים
  • בית
  • אודות
  • תהליך עיצוב פנים
  • פרויקטים נבחרים
  • המלצות
    • כתבו עליי
  • טיפים לעיצוב הבית
  • צור קשר
  • 052-4028004
  • בית
  • אודות
  • תהליך עיצוב פנים
  • פרויקטים נבחרים
  • טיפים לעיצוב הבית
  • המלצות
  • כתבו עליי
  • פרויקטים נבחרים
  • צור קשר
  • בנייה, איפיון ותכנון אתרי אינטרנט לעסקים
  • Tsumi
  • IyarTech
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Contact
כל הזכויות שמורות למעיין ממן © 2016
בנייה, איפיון ותכנון אתרי אינטרנט לעסקים
Iyar-Tech
ראשי • בלוג • תכנון מטבח – טעויות נפוצות

כשביקשו ממני להכין את רשימת הטעויות הנפוצות בתכנון מטבחים – בחרתי להכין מצעד, רק שלוש שיעלו על הפודיום כמנצחות הגדולות. האמת – לא היה פשוט, אבל המשימה הושלמה – והנה המצעד. יעיל, מלמד ומונע טעויות – אז בהצלחה ובהנאה:îöâú

 

 

הגודל כן קובע. משטח העבודה העיקרי שאנו משתמשים בו הוא בין כיור לכיריים. מידות אידאליות – לפחות 60 ס”מ ורצוי כ 1.20. פנוי מאקססוריס וחפצים. לא מתקרב לשולי המשטח לפחות 40 ס”מ. בנוסף רצוי שיהיה גם משטח משני – להנחה של דברים.

îöâú

 

משטח עבודה שכולל פינה – מצוין, כדאי לזכור שבפינה עצמה לא ניתן לעבוד.

îöâú

 

משולש עבודה – הקודקודים שלו – כיריים, כיור ומקרר. כאשר משולש העבודה גדול מידי או קטוע ע”י האי – אנחנו עושים קילומטראז’ מוגזם ומבזבזים אנרגיה.

îöâú

 

משולש עבודה קלאסי, כמעט שווה צלעות. גם כשהמטבח מקבילי או בכל צורה אחרת – תמיד מתקיים משולש העבודה. יש לברר האם המשתמשים העיקריים במטבח הם ימניים או שמאליים כמובן.

îöâú îöâú

 

הגענו אל שלושת הגדולים….
קבלו את המקומות הראשונים במצעד הטעויות הנפוצות בתכנון מטבח:

ובמקום השלישי המכובד – התייחסות לפינה במקום וידוא הריגה  נכון להיום, אין פתרון מוצלח לארון בפינה. ישנם פתרונות שונים שרובם עונים לתואר גימיק ולא נותנים מענה פונקציונאלי של אחסון וגישה. הדרך הנכונה והחסכונית היא להתייחס לפינה כאל “שטח מת”. כאן בתמונה – גימיק הנקרא “magic corner” –  אין קשר בינו ובין קסם…

îöâú

 

כאן בתמונה “פינה מתה” – ארונות מנוצלים היטב מהפינה ימינה ומהפינה שמאלה. מעל השיש – השטח מוסתר ע”י ארון תריס נגלל כלפי מעלה ומאפשר הסתרה של בלגן ומכשירי חשמל על המשטח.îöâúîöâú

במקום השני והדרמטי – תקציב.
במקרים רבים קיים קושי להשוות בין הצעות המחיר.  יושבים עם כמה מעצבים בחברות ובנגריות, מקבלים שלל רעיונות ותכניות – ולמעשה לא מקבלים הצעת מחיר על תכנית אחת זהה. חשוב להכין חוברת אחת בה יהיו התכניות והמפרט הטכני המדויק – לפיה נוכל לקבל הצעות מדויקות וללא פרשנות מבעלי מקצוע שונים. במטבח הזה למשל – פערי המחיר בין אחת החברות המובילות בשוק לבין הנגריה שבסופו של דבר עשתה את העבודה – היו כ 30%.

îöâú

 

במקום הראשון ללא עוררין – תכנון האי בכל מחיר:
טרנד האי איתנו כבר יותר מעשור, לשמחתי הוא במגמת ירידה , וסליחה מאלוהי העיצוב…די! כולן רוצות אי, במטבח ענק ובמטבח קטן, אי לשניים ואי לשמונה. אז אי הוא כמו ככר או אי תנועה – מקיפים אותו כמה פעמים ביום – ואם הוא לא יתוכנן היטב – כמו שיודעת כל נהגת – יש סיכוי לא לקחת טוב את הסיבוב….

îöâú

אי קטן מידי וחסר פרופורציה נותן הרגשה לא נוחה למתבונן, גם אם הוא לא מקצוען ולא יודע להסביר מדוע אי הנוחות.

îöâú

אי מושלם, שעונה על כל הדרישות – פרופורציה טובה, מעברים מספיקים. כאן בתמונה ניתן לראות ישיבה בגובה סטנדרטי – עם כל הטרנדיות של ישיבה בגובה חצי בר, כדאי לזכור שהיא לא מתאימה לכל משפחה, פחות נוחה לאנשים מבוגרים מאד ולילדים קטנים. אם נשלב שני גבהים – נוכל להנות גם ממשטח עבודה נוסף וגם מאפשרות ישיבה נוחה.

îöâú

לפעמים חצי אי, כזה שמחובר ליבשה – הוא הפתרון האידיאלי, חוסך לנו מעבר אחד ועדיין נותן תחושה שיש אי.

îöâú

אם אהבתם את העצות או אם יש לכם שאלות ותהיות – אני מתמחה בתכנון מטבחים, תרימו טלפון, נקבע לקפה ותכנון.

îöâú

 

 

שתפו:
    עיצוב מטבח שיפוץ תכנון מטבח