מעיין ממן – מעצבת פנים מעיין ממן – מעצבת פנים
  • בית
  • אודות
  • תהליך עיצוב פנים
  • פרויקטים נבחרים
  • המלצות
    • כתבו עליי
  • טיפים לעיצוב הבית
  • צור קשר
  • 052-4028004
  • בית
  • אודות
  • תהליך עיצוב פנים
  • פרויקטים נבחרים
  • טיפים לעיצוב הבית
  • המלצות
  • כתבו עליי
  • פרויקטים נבחרים
  • צור קשר
  • בנייה, איפיון ותכנון אתרי אינטרנט לעסקים
  • Tsumi
  • IyarTech
כל הזכויות שמורות למעיין ממן © 2016
בנייה, איפיון ותכנון אתרי אינטרנט לעסקים
Iyar-Tech
ראשי • בלוג • עיצוב מטבח

עיצוב מטבח – נכון או לא נכון

הטעויות הנפוצות ואיך אפשר להימלט מהן:

  • לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן – איפה נמצא המטבח? כיווני האוויר והאור יכולים להשפיע דרמטית על הנוחות בשימוש במטבח, על עמידותו ועל כמות האנרגיה שבה נשתמש לחימום או קירור. בגדול, יש לשים לב שחזית דרומית מכניסה הרבה חום , במידה ויש חלון גדול פונה דרומה חייבים להצליל אותו גם כדי לשמור על חזיתות המטבח מפני דהייה וגם כדי לשמור על טמפרטורה נעימה.כיווני האור הנכנסים אל המטבח
    במטבח בעל חזית צפונית – לא תהיה שמש ישירה, הוא יהיה קריר יותר – אך נצטרך להשתמש ביותר תאורה .
    מטבח עם חלון גדול פונה מזרחה – יאפשר לנו ליהנות מזריחות מרהיבות, אך מסנוור בעת הכנת הכריכים בבוקר.
    במטבח עם חלון גדול פונה מערבה – תכנס השמש משעות הצהריים – מה שבקיץ יביא לשימוש מוגבר במזגן.
    כמובן שיש חשיבות לנוף , לשביל הגישה לבית, לכניסות לבית (קניות לא מגיעות בעצמן מהאוטו לצערנו) ולעוד דילמות רבות.
    כך שכבר בשלב בחירת המיקום למטבח – מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע ולבחון את היתרונות והחסרונות .
  • גודל קובע? בטח קובע!! במטבח קטן מידי….. נו, לא יהיה מספיק מקום. מקום לעבוד, מקום למצרכים ולאחסון. אז נתכנן מטבח ענק… זהו, שלא. כדי להיות יעילים כדאי לתכנן את משולש העבודה במידות של 3 2.5-3 מ’ בכל צלע – מה שיבטיח שלא נתעייף מידי בדרך מהמקרר, לכיריים, לכיור וחוזר חלילה.
  • אין מספיק מקום לאחסון – הטענה העיקרית שאני שומעת ממשפחות אותן אני מלווה היא – חוסר מקום לאחסון. אז הנה הכלל שלי למה צריך להיות מאוחסן במטבח – כל מה שבשימוש דו שבועי לפחות. כלומר – קערת הפירות השבירה בקוטר 60 ס”מ תתכבד ותחכה לחג שבועות במקום אחר – שאינו המטבח, וסיר החמין שבשימוש בשבת חורפית שממש מתחשק בה קטניות – אין שום סיבה שיתפוס מקום במגירת הסירים היום – יומית. כשמתכננים מראש את הבית עם מעצבת פנים – ניתן לייצר מקומות אחסון נוספים ולהשאיר את המטבח נח ושימושי.
  • ללכת שבי אחר טרנדים ואופנות – מטבח לבן, מטבח פרובנס, מטבח וונגה, מטבח מייפל מעושן – כל אלה ועוד הן אופנות שחלפו בעולם העיצוב לאחרונה. מה שמאפיין מטבח שנבחר בהתאמה לטרנד העכשווי ולא בהתאמה למשפחה – שיש לו “פג תוקף”. מטבח צריך להיות בראש ובראשונה – מתאים לצרכים, לטעם ולהעדפות של המשפחה וכן – קלאסי. בישראל מחליפים מטבח בממוצע פעם ב 15 שנה, זו תקופה ארוכה לחיות עם ריהוט שלא מדויק לכם. כבר בשלב התכנון – שבו עם מעצבת, פתחו אלבום בפינטרסט , בקרו בתערוכות וירידים מקצועיים, פתחו לכם תיקיה עם תמונות של מה אהבתם – היא תשמש אתכם כמקור השראה בתכנון המטבח החלומי שלכם.

בקרו בפינטרסט שלי

במאמר הבא – איך לתכנן נכון אי במטבח.

שתפו:
    השארת תגובה

    ביטול